Neutralisering af katte

Neutralisering er et operativt indgreb som fjerner kattens mulighed for at formere sig og der med også dens kønsdrift. Katten er i fuld narkose under indgrebet og kommer sig hurtigt efter operationen.

For hankattens vedkommende lægges der et lille snit i pungen. Testiklerne pilles ud så man kan lukke for blodkarrene og sædstrengen. Herefter kan man fjerne testiklerne. Hankatten sys normalt ikke i huden, da det er lille snit som hurtigt heler.

For hunkattens vedkommende lægger man et lille snit i den nedre del af bugen og åbner op ind til bughulen. Herefter kan æggestokkene og evt. hele livmoderen fjernes. Bagefter syr man bughulen. Først muskellaget, så underhuden (fedtlaget) og til sidst limes eller syes huden. Der sidder ingen sting der skal fjernes da alt stuturmateriale og limen forsvinder af sig selv.

Det er klart en fordel at neutralisere sin kat da man, ud over at undgå uønskede killinger, som regel får en roligere kat, der ikke kommer så let op at slås, og er beskyttet mod sygdomme, der ellers er ret almindelige, i mælkekirtler og kønsorganer