Forsikring af hund og kat

Haderslev Dyrehospital opfordrer alle vore dyreejere at tegne en sygeforsikring for deres familiedyr. Alle hunde skal have en lovpligtig ansvarsforsikring men det er muligt både for hunde og katte, at tegne en forsikring, der hjælper i tilfælde af sygdom og ulykke.

Hvorfor sygeforsikring?
Den offentlige sygesikring dækker desværre ikke vores familiedyr, så dyrlægen har kun mulighed for at få dækket sine udgifter hos dyreejeren.

Der findes i dag mange behandlingsmuligheder selv for ret komplicerede ting, men disse kan være ret omkostningsrige, da de kræver avanceret udstyr og intensiv videreuddannelse.  Her er en sygeforsikring det der kan være afgørende for om dyrets kan behandles eller, i værste tilfælde, må aflives.

Det kan også være en dyr fornøjelse, hvis man pludselig får brug for en dyrlæge uden for normal åbningstid. Her hjælper en forsikring også.

Hvilken sygeforsikring?
Det er med sygeforsikringer for dyr som med alle andre forsikringer. De har en pris, en selvrisiko og forskellig dækning. De fleste forsikringsselvskaber tilbyder en form for sygforsikring for familiedyr, lige som der findes et par selvskaber, der decideret har specialiseret sig i forsikringer af dyr.

Det er vigtigt man undersøger priser, dækning, selvrisiko mv. og så træffer sit valg på den baggrund. Dog skal det siges, at en tidsbegrænset forsikring f.eks. til dyret bliver ti år ikke giver mening. Mange af vores familiedyr bliver langt ældre en ti år, og det er normalt, at man jo ældre man bliver får mere brug for dyrlægehjælp.

Hvem kan sygeforsikres?
Det kan langt de fleste dyr, der er sund og raske og ikke for gamle. Det varierer lidt fra selvskab til selvskab hvilke aldersgrænser de har, men de fleste forsikre alle hvalpe og killinger, uden videre. Når dyrene opnår en hvis alder, kan der blive stillet krav om en sundhedsundersøgelse uden anmærkninger.

Derimod kan der være vanskeligt at få forsikret et dyr, der er ældre end 5-6 år.