Hundehvalpen – det nye familiemedlem

Det er en stor beslutning af skulle have hund. Man skal leve sammen med den de næste mange år, og det er derfor vigtigt, at man får en hund, der passer til familien, og dens aktivitetsniveau.

Derudover er der en masse praktiske ting i forbindelse med overtagelsen af en hvalp og dens første leveår. Vi på Haderslev Dyrehospital står gerne til rådighed med vejledning både før man får hund og naturligvis også efterfølgende. På den måde kan vi hjælpe med til at sikre at du og hunden får en god start og samtidig får dækket din hvalps basale sundhedsbehov.

Ernæring
Da hvalpe jo vokser har de brug for flere kalorier, proteiner, mineraler og vitaminer end voksne hunde. Desuden er der forskel på, om det drejer sig om en hvalp af stor eller lille race, da de store racer skal hjælpes til ikke at vokse alt for hurtigt af hensyn til udviklingen af skelettet. Haderslev Dyrehospital anbefaler at bruge et hvalpefoder specielt beregnet til given alder og størrelse.

Vaccination
Det er vigtigt at beskytte hundehvalpen mod sygdomme. Dette gøres blandt andet ved at lade hvalpen vaccinere.
Læs mere om vaccination af hund her

Ormekur
Haderslev Dyrehospital anbefaler at alle hvalpe behandles mod orm. De kan blive smittet fra moderen via mælken, og deres umodne immunforsvar gøre med meget modtagelige for smitte.

Mærkning
Det er lovpligtigt at alle hvalpe skal være mærkede, enten med en chip eller tatovering, og registrerede i Dansk hunderegister, inden de er 8 uger gamle. Vi anbefaler chippen da den er mest skånsom fra hvalpen og ikke bliver utydelig med alderen.
Læs mere om mærkning her

Træning og adfærd
Det første år er afgørende for din hvalps udvikling og psyke resten af livet. God træning og aktiv socialisering vil hjælpe dig med at få en rolig og glad hund og forhindre, at hvalpen får en uacceptabel adfærd. Vi på Haderslev Dyrehospital står gerne til rådighed med hjælp og vejledning, både generelt og hvis der skulle opstå specifikke problemer.

Forsikring
Haderslev Dyrehospital anbefaler alle at tegne en sygeforsikring, ud over den lovpligtige ansvarsforsikring. Det er en forsikring der hjælper med at dække udgifterne i forbindelse med sygdom og tilskadekomst. Dvs. alt fra øregangsbetændelse til brækkede ben. Der findes i dag rigtigt mange behandlingsmuligheder for selv meget alvorlige lidelser men denne behandling kan være relativt kostbar, ligesom det at skulle til dyrlægen uden for normal åbningstid er det. I de tilfælde hjælper en sygeforsikring med regningen.
Læs mere om forsikring her