Sundhedsundersøgelse af hund

En af de vigtigste ting vi foretager os på Haderslev Dyrehospital er den årlige sundhedsundersøgelse af familiedyrene.

De fleste har selvfølgelig en ret god fornemmelse af om deres hund eller kat har det godt. Til trods for det finder vi som professionelle ofte små og af og til store problemer, som vi kan hjælpe dit familiedyr med.

Øjne, øre og næse
Ved en sundhedsundersøgelse bliver øjne, øre og næse undersøgt. Øjne og næse for om der skulle sidde flåd, som et tegn på betændelse og for næsens vedkommende et tegn på mundhuleproblemer. Ørerne for om der skulle være eksem, betændelse eller for store mængder voks.

Hjerte og lunger
Vi lytter altid til hjerte og lunger i forbindelse med undersøgelsen. Hos unge dyr er der heldigvis sjældent noget galt, men af og til bliver man opmærksom på medfødte lidelser ved hjertet. Hos de ældre dyr, især visse hunderacer, kan der udvikles problemer med hjertet. Disse kan give symptomer man ikke som ejer er opmærksom på i starten, hvis ikke man ved der er nogle tegn man skal kigge efter.

Lemmer og kløer
Allerede på vej ind i konsultationen vil dyrlægen kigge på måden dyret kommer gående (primært for hunde) og her vil man ofte kunne fange, om der skulle være nogle problemer f.eks. med begyndende gigt. Dyret vil også blive mærket igennem, og dyrlægen vil via samtale med dig som ejer finde frem til om alt er normalt, eller om der er noget man i højre eller mindre grad skal/kan gøre noget ved.

Hud, pels og utøj
Ved en sundhedsundersøgelse vil dit familiedyr også blive undersøgt for om der skulle være lopper eller andre former for utøj, og vi tjekker pelskvaliteten, ser efter skel og kommer evt. med forslag der kan hjælpe. Trænger kløerne til at blive klippet, ordner vi det også.

Tænder
Et af de områder hvor vi meget ofte finder problemer, som ejeren ikke er opmærksom på. Vores familiedyr har i langt højere grad problemer med tænderne end deres mennesker opdager. Ved en sundhedsundersøgelse vil dyrlægen undersøge munden og komme med en vurdering af mundhulesundheden.