Haderslev Dyrehospital er en kattevenlig klinik

Vi er stolte over at være godkendt som Cat Friendly Clinic på det højeste niveau – guld.

 

Hvad er en kattevenlig klinik?

Kattevenlig klinik eller Cat Friendly Clinic er en betegnelse for en velgørenhedsorganisation, der er dedikeret til at øge kattenes sundhed og velfærd på verdensplan. En kattevenlig klinik kan godkendes på 3 forskellige niveauer(bronze, sølv og guld).

Haderslev Dyrehospital er stolt over at have opnået guldstandard. Dette indebærer, at vi opfylder alle de krav organisationen stiller til behandling og indlæggelse af vores katte patienter. Vores personale behandler katte med forståelse, omsorg og respekt for at gøre besøget på dyrehospitalet så stressfrit som muligt.

 

Hvordan kan den kattevenlige klinik hjælpe dig og din kat til en bedre oplevelse af at komme til dyrlægen?

Vi ved, at der kan være flere udfodringer ved at tage sin kat med til dyrlægen.  De er sjældent glade for at køre i bil, og føler sig utrygge når de bliver fjernet fra deres vante miljø.

De fleste katte bliver stressede af at være i nærheden af hunde. På Haderslev Dyrehospital har vi taget hensyn til dette ved at indrette venterummet således at kattene ikke skal mødes ansigt til ansigt med hundene. De kan placeres i vores såkaldte ”kattehuler”. Her kan de sidde hævet over gulvet og helt for sig selv inden konsultationen begynder.

Haderslev Dyrehospital har desuden en separat kattekonsultation, reserveret kun til katte. I kattekonsultationen sender vi feromoner ud i lokalet. Feromoner er et naturligt duftstof, som virker beroligende på katte. Vi har indrettet vores konsultation således, at de har mulighed for at gå på en ren kattebakke, sidde i vindueskarmen og kigge ud, samtidig med at de kan sidde i skjul. Vi har legetøj til de nysgerrige og godbidder til de lækkersultne.

 

Hvad betyder kattevenlige klinik for din kat, hvis den skal indlægges?

Når din kat bliver indlagt på Haderslev Dyrehospital, kommer den til at være i et rummeligt bur med en hule den kan putte sig i, kattebakke, legetøj og vand. Den bliver tilbudt foder, hvis det er aktuelt. I kattehotellet er der også opsat en diffuser med feromoner.

Alt i alt betyder det at vi prioriterer din/dine kat/katte meget højt, og vil gøre vores bedste for at skabe et roligt og stressfrit miljø ved hvert besøg.

Haderslev Dyrehospital har to ”Cat Advocates” (et af de krav der bliver stillet i forbindelse med certificeringen), der sørger for at klinikken opfylder de gældende krav og at personalet er uddannet til at tage sig godt af kattene. Det er også dem man kan henvende sig til, hvis man har spørgsmål ang. adfærd mm.  På Haderslev Dyrehospital er det Dyrlæge Betina Paulsen og Veterinærsygeplejerske Kristina Petersen. Vi hjælper dig gerne.