Hvad gør jeg, hvis min hund har et adfærdsproblem?

 

I konsultationen møder dyrlægerne ofte hunde med problemadfærd, som kan være til stor gene for samlivet mellem hund og ejer. Hvis det er et problem som ikke kan klares med nogle få råd og fif i konsultationen, henviser vi på Haderslev Dyrehospital til Clara van der Ploeg, som er vores Fagveterinærsygeplejerske i adfærd hos hund.

 

Hvem er fagveterinærsygeplejerske Clara van der Ploeg?

Dyr har altid haft min store interesse, og derfor valgte jeg i sin tid at uddanne mig som veterinærsygeplejerske. Dyrets adfærd har altid fascineret mig og især hunde er min store interesse. Derfor har jeg efterfølgende uddannet mig til fagveterinærsygeplejerske indenfor klinisk etologi (adfærd) vedr. hund og kat.

For mig er et godt samarbejde, med positive træningsmetoder og forståelse af hundens adfærd vigtig for et godt samliv mellem hund og ejer.

Mine kvalifikationer:

 • Uddannet veterinærsygeplejerske i 2007.
 • Videreuddannelse som Fagveterinærsygeplejerske i klinisk etologi vedr. hund og kat igennem den Danske Dyrlægeforening i 2012.
 • Kurser, foredrag, litteratur (Andres Hallgren, Chirag Patel, Hund og Træning, Sophia Yin m.fl.)
 • Løbende ajourføring/udvikling af kvalifikationer.

  

Hvad kan vi tilbyde?

 • Opklaring og løsning af problemadfærd hos hunde, f.eks.: Urenlighed, stress, alene-hjemme-problemer, aggression mod mennesker/dyr, angst/nervøsitet m.m.
 • Rådgivning og vejledning i hundeadfærd.
 • Rådgivning og vejledning omkring valg af hunderace.

Ofte er problemadfærd et symptom på, at hunden ikke føler sig tilpas eller fungerer optimalt i en eller flere situationer. Årsagen skal ofte findes på flere områder.

Det vigtigste for mig er at finde ind til og behandle årsagen og ikke kun symptombehandle. Adfærdsproblemer kan også opstå, fordi hunden har smerter eller er syg, i sådanne situationer henvises dyret videre til undersøgelse hos dyrlægen. Det er vigtigt at udelukke evt. smerter eller sygdom inden man begynder at adfærdsbehandle. Jeg har også samarbejde med dyrlægerne, hvis en adfærdsterapi skal kombineres med medicinsk behandling.

Behandlingen består i, at jeg leverer værktøjerne og du/I udfører træningen.

 

En adfærdskonsultation forløber på følgende måde:

 

 • Besvarelse af kort spørgeskema, som returneres til mig inden den planlagte adfærdskonsultation.
 • Et hjemmebesøg af ca. 2 timers varighed; udredning gennem observation af hundens adfærd på “hjemmebane”, spørgsmål, observation af samarbejde mellem hund og ejer m.m.
 • Udarbejdelse og instruktion af træningsplan.
 • Trænings-ro i 3-4 uger, derefter opfølgning pr. e-mail eller telefonisk. I den periode kan man frit ringe eller skrive en mail, hvis man har spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende træningsplanen.

Det kan i nogle tilfælde blive nødvendigt at følge op med nogle enkelte 1-timers lektioner eller telefon-konsultation.

 

Hvad koster en adfærdskonsultation?

Ca. 2 timers adfærdskonsultation i hjemmet inkl. træningsplan: kr. 1995 kr. Hertil kommer et kørselstillæg.

Alle priser er inkl. moms.